Info laatste weekend 2016

IMG_0112

Laatste weekend 2016 – “Goedenavond, dames en heren”

Beste 6kampers en andere corsoliefhebbers,

Het bouwseizoen nadert zijn einde. Na vijf maanden van noeste arbeid, het nodige bloed, zweet en tranen komt het Laatste Weekend er weer aan!
De tijd om “Goedenavond, dames en heren” te voltooien tot een waar kunstwerk dat door Lichtenvoorde rond zal trekken is aangebroken.

Deze info zal dan ook gaan over het Laatste Weekend en de 2 weken daarom heen. Verderop kun je dus alles lezen over de planning, startoverleg, plukdata et cetera.

Veel leesplezier en: tot in de grote witte tent aan de Galileistraat!

Het Laatste Weekend 2016
Om de wagen super strak in de bloemen te krijgen hebben we weer veel hulp nodig. Neem dus gerust iedereen mee wie je mee wilt nemen Vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen, familie, etc. Iedereen is welkom en het is, zeker ook voor diegenen die nog nooit geweest zijn, enorm leuk om een keer mee te maken. Het Laatste Weekend wordt geheel door 6kamp verzorgd. Vrijdagavond zal er een DJ in de tent aanwezig zijn om de sfeer tijdens en na het stoeken te bevorderen.  De feestcommissie is druk bezig met allerlei ludieke acties, komt dat zien!

Hopelijk zijn jullie allen massaal aanwezig op 8, 9 en 10 (en natuurlijk 11) september om zodoende in een gezellige sfeer een perfect afgewerkte wagen neer te zetten en op tijd klaar te zijn om te eindigen met een erg mooi feestje. Ieder uurtje, dat jij er bent, is zeer welkom!

Planning Laatste Weekend:!
Woensdag 7 september:
21:30u – Laatste Weekend overleg (iedereen is van harte welkom).

Donderdag 8 september:
8:30u  –  tent geopend en de koffie klaar
8:30u-12:00u  –  plukken op het land
13:00u  –  Starten met stoeken
17:00u-18:00u  –  pauze
23:30u  –  afsluiting met warme hap
02:00u  –  tent dicht

Vrijdag 9 september:
8:30u  –  tent geopend en de koffie met broodjes staan klaar
12:00u-13:00u  –  pauze (incl. T-shirt verkoop)
17:00u-18:00u  –  pauze
23:30u  –  afsluiting met warme hap, feest en dansen!
02:00u  –  tent dicht

Zaterdag 10 september:
8:30u  –  tent geopend en de koffie met belegde broodjes staan klaar
12:00u-13:00u  –  pauze (incl. T-shirt verkoop)
17:00u -18:00u  –  pauze
18:00u  –  einde

Zondag 11 september:
7:00u  –  wagen uit de tent rijden
8:00u  –  vertrek vanaf bouwplek (verkeersbegeleiders en trekker aanwezig)
10:00u  –  figuranten en grimeurs bij Jumbo Bennink verzamelen.
12:30u  –  drukkers, begeleiders en chauffeur aanwezig bij juryterrein, ingang Swite gebouw.
13:30u  –  Opstellen richting “Olde Tram”
14:00u  –  Start corso

Maandag 12 september:
8:00u  –  Verzamelen bij ’t Zwaantje, voor de prijsuitreiking
9:00u  –  drukkers, chauffeur en begeleiders verzamelen bij wagen
9:30u  –  vertrek juryterrein

Huidige Bouwdagen
Om de wagen en tent tijdig gereed te hebben is het zeer belangrijk om de wagen 28 augustus af te hebben….dat is al over minder dan 2 weken!!!! Er is nog veel te doen, maar als we er met z’n allen onze schouders (en schoudertjes) onder zetten moet dat lukken.

De bouwdagen op een rijtje:
woensdag  –  19:00u. – 22:00u.
donderdag  –  19:00u. – 22:00u.
vrijdag  –  19:00u. – 22:00u.
zaterdag  –  08:30u. – 17:00u.
zondag  –  09:00u. – 17:00u.

Zondag 4 september is er de mogelijkheid om na het werk in de tent aan het corso van Zundert te gaan kijken! Erg gezellig!

T-Shirt verkoop
Net als ieder jaar is er voor ieder lid van 6kamp er een T-shirt gereserveerd. Dit shirt blijft gereserveerd tot en met donderdagavond en gaat vanaf vrijdag de vrije verkoop in. Wat dit jaar nieuw is dat de T-shirt verkoop een week eerder start en wel op zaterdag 3 september. Hierdoor hopen wij de drukte in het laatste weekend te verminderen. Zorg dus dat je dit shirt tijdig aanschaft.

Ben je donderdag 8 september verhinderd geef dit dan door aan Marin (marin@migratie.6kamp.nl).

“Goedenavond, dames en heren”
Dit jaar bouwen wij de wagen “Goedenavond, dames en heren”. Met deze titel begon de televisie omroepster begin jaren ’60 de televisieavond in Nederland. De wagen verbeeldt een dertigtal oude beeldbuistelevisies. Wederom een uitdaging met techniek, geluid en theater.

Maar de grootste uitdaging moet nog komen: op de 16 meter lange, bijna 4 meter brede en 8 meter hoge wagen moeten 360.000 bloemen komen. Ja…. je leest het goed: driehonderzestigduizend dahlia’s. Dit wordt een nieuw 6kamp record! Maar dat kunnen wij niet zonder jullie. Dus wij hopen dat we jullie dan ook allemaal mogen verwelkomen in het laatste weekend 2016, van 8 t/m 10 september.

Drukkers maandag
Voor de maandag zijn we weer opzoek naar drukkers! Dit jaar staan ze niet onder, maar achter de wagen. Een grote complete groep dus die samen de wagen voort kan drukken op maandag ochtend. Vanavond donderdag 18 augustus hangt er een opgave lijst in de kantine. Je kan je ook opgeven doormiddel van een berichtje naar Niek (niek@migratie.6kamp.nl).

Plukken Beltrum en Zundert
Op vrijdag 2 september wordt er vanaf 8:00u geplukt op het land in Vragender. Omdat dit een grote levering betreft (het hele land moet kaal) is hier veel hulp bij nodig. We hopen dat er veel 6kampers zijn die deze dag willen helpen met plukken. Al is het een uurtje, alle hulp is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd.

Afbreken “Goedenavond, dames en heren” en opruimen bouwlocatie

Na de kermis zal de tent weer opgeruimd en schoongemaakt en de wagen afgebroken moeten worden. Ook hier hebben we veel hulp bij nodig en we hopen dat er veel mensen bereid zijn om hier bij te willen helpen. Afgelopen jaren is de wagen in 4 dagen afgebroken door de goede opkomst en de inzet die allen hebben geleverd. Graag zouden wij dat dit jaar weer voor elkaar krijgen! Dus kom helpen! De week erna zal gebruikt worden om de bouwlocatie winterklaar te maken.

De tijden die we hiervoor hanteren zijn als volgt:

Woensdag 14 september:
10:00u  –  tent opruimen en bloemen plukken.
18.00u  –  wagen ophalen van (verkeersbegeleiders aanwezig)
19.00u  –  papier en bloemen verwijderen

Donderdag 15 september:
Papier en bloemen verwijderen

Vrijdag 15 september:
Papier en bloemen verwijderen

Zaterdag 17 september:
8.00u – 17.00u  –  Slijpen en overige rotzooi verwijderen

Iedere woensdag & donderdag:
19:00u- 22.00u  –  bouwlocatie opruimen & winterklaar maken

Iedere zaterdag:
9.30u-17.00u  –  bouwlocatie opruimen & winterklaar maken

Knollen rooien
Noteer vast in je agenda: zaterdag 15 oktober vanaf 08:00u knollen rooien! Net als voorgaande jaren gebeurd het rooien automatisch maar is het nog veel werk om de knollen te verwerken en in de kratten te doen!

Tot bij 6kamp!